شیعیان عرب: مسلمانان فراموش‌شده

210,000 تومان

گراهام ای فولر و رند رحیم فرانکه در کتاب شیعیان عرب: مسلمانان فراموش‌شده به مطالعۀ وضعیت اجتماعی و سیاسی جوامع شیعه در جهان عرب می‌پردازند؛ امری که متأسفانه تاکنون موضوع بحث یک کتاب محققانه واقع نشده است.
فصل آغازین کتاب به هویت شیعی و آن دسته از مسائل تاریخی و مذهبی، که تشیع را از تسنن متمایز می‌سازند، می‌پردازد و بازتاب این تمایزات را در زندگی سیاسی و اجتماعی شیعیان بررسی می‌کند.
فصل دوم کتاب به ارائۀ تصویری کلی از وضعیت شیعیان در کشورهای عربی تحت حاکمیت اهل تسنن مبادرت می‌ورزد و این واقعیت را برملا می‌سازد که شیعیان در آن دسته از کشورهای عرب، که اقلیتی قابل‌توجه یا حتی اکثریت جمعیت را تشکیل می‌دهند، به گونه‌ای غیرعلنی مورد تبعیض قرار دارند. شیعیان حتی گاهی از انجام مراسم دینی ویژۀ خود نیز منع می‌شوند.
فصل سوم کتاب این امر را مورد بحث قرار می‌دهد که شیعیان عرب چگونه تصوری از نیازهای خویش دارند و چه راهکارهایی برای تخفیف آلام خود برگزیده‌اند.
در فصل چهارم، نقش ایران به‌عنوان مهم‌ترین کشور شیعۀ جهان، به‌ویژه پس از انقلاب اسلامی، مورد بررسی قرار گرفته است.
فصول پنجم تا نهم وضعیت شیعیان در کشورهای گوناگون عربی را به بحث می‌گذارد و اشاره می‌کند که حکومت عراق برای چند دهۀ متوالی، شیعیان را به طور بی‌رحمانه سرکوب کرده است. در بحرین نیز اکثریت شیعه سال‌ها از حقوق سیاسی خویش محروم بوده و از تنگناهای شدید اقتصادی رنج برده است. در کویت، موقعیت شیعیان که مدت‌ها مورد سوء‌ظن بود، تنها پس از جنگ خلیج‌فارس تا حدی بهبود یافت. در عربستان، شیعیان رسما مورد تبعیض واقع می‌شوند. تنها در لبنان پس از جنگ داخلی، موقعیت سیاسی و اجتماعی شیعیان به گونه‌ای جدی بهبود یافت.
در فصل دهم، نویسندگان کتاب به بررسی این امر می‌پردازند که جهان غرب و جوامع شیعه در جهان عرب چه تصوری از یکدیگر دارند، و در نهایت، توصیه‌هایی برای سیاست خارجی ایالات‌متحده در این باب ارائه می‌کنند.

توضیحات تکمیلی

نویسنده

گراهام ای فولر و رند رحیم فرانکه

مترجم

خدیجه تبریزی

محل نشر

قم

ناشر

مؤسسۀ شیعه‌شناسی

تاریخ نشر

1384

تعداد صفحه

520

فیپا

ای فولر، گراهام، رحیم فرانکه، رند، شیعیان عرب: مسلمانان فراموش‌شده، ترجمۀ خدیجه تبریزی، قم، مؤسسۀ شیعه‌شناسی، 1384، 520 صفحه.

شابک

964955816