واژه های فارسی در سفرنامه ابن حوقل

نویسنده: جعفر شعار
مجموعه مقالات انجمن واره بررسی مسائل ایرانشناسی، به کوشش علی موسوی گرمارودی، مؤسسه چاپ و انتشارات وزارت امور خارجه، چاپ دوم، 1371

چکیده:
ابن حوقل بازرگان و سیاح معروف و جغرافی دان عرب در قرن چهارم هجری است. او از 331 تا 359ق به سیاحت در بلاد اسلامی پرداخت و کتاب صورة الارض یا المسالک و الممالک را که حکم سفرنامه را دارد، تألیف کرد. ابن حوقل تاجرپیشه بود و افزون بر مطالب تاریخی و جغرافیایی و اجتماعی، مسائل تجاری را نیز در کتابش مطرح ساخته است و بدین سبب کتاب او تابلویی شایان توجه از تمدن جهان اسلامی را در قرن چهارم نشان می دهد. ابن حوقل در اثر خود که به زبان عربی است، واژه های فارسی بسیاری به کار برده و این واژه ها در کتابهای جغرافی دانان دیگر به ویژه اصطخری که ابن حوقل از کتاب او حداکثر استفاده را کرده و در بعضی جاها عین عبارت او را آورده است، نیز آمده است. نویسنده در این مقاله واژه های فارسی کتاب صورة الارض را شناسایی و بررسی کرده است.

کلیدواژه ها: ابن حوقل، سیاح، سفرنامه، زبان فارسی.

فیپا:
شعار، جعفر، واژه های فارسی در سفرنامه ابن حوقل، مجموعه مقالات انجمن واره بررسی مسائل ایرانشناسی، به کوشش علی موسوی گرمارودی، مؤسسه چاپ و انتشارات وزارت امور خارجه، چاپ دوم، 1371، صفحه 235-240.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این جا یک سایت کتاب فروشی نیست.

هدف اول و غیر انتفاعی ما معرفی بهترین ها در میان انبوه آثار است.
در عین حال امکان خرید هم دارید.

×
تمام حقوق برای وب سايت آثار برتر محفوظ است. © 1387 - ۱۴۰۳