کاوش های تپه حصار دامغان

200,000 تومان

ناموجود

محوطه باستانی تپه حصار در جنوب شهر دامغان و در استان سمنان قرار دارد. قدمت تمدن یافت شده از این تپه باستانی به دوران پیش از هزاره چهارم تا هزاره نخست پیش از میلاد می‌رسد.
اریخ اشمیت به سه دوره در تپه حصار دست یافت و کاوش‌های تدفین را انجام داد. یکی از معروف‌ترین ساختمان‌های حصار در شمال خط راه‌ آهن قرار دارد که با خاک سرخ رنگ خود نظر اشمیت را جلب کرد. او به ساختمانی دست یافت که بر اثر به‌ آتش کشیده شدن از میان رفته بود و این ساختمان مهم‌ترین بخش حصار است که مشخص نیست توسط حمله کدام‌ یک از مهاجمان از میان رفته است. در کاوش‌ های اشمیت در این ساختمان مقادیر فراوانی اشیای طلایی، نقره‌ای، سربی و انواع زیادی مهرها به همراه 11 جسد سوخته مچاله شده و صدها پیکان سنگی به‌دست آمده که نشان از یک جنگ خونین دارد.
در بازنگری‌ها مشخص شد که تپه حصار دارای یک مرکز صنعتی بوده که به‌ دلیل آلودگی‌ های زیست‌ محیطی حتی 100 متر دورتر از حصار قرار گرفته است. بیش از 270 معدن قدیمی و سایت‌ های سرباری که فعالیت ذوب فلز در دوران باستان در آنها انجام شده است نیز در اطراف تپه حصار دامغان شناسایی شده است.
آنچه در مورد تپه حصار اهمیت دارد گورهای مملو از اشیای مفرغی، دستبند، طلا و سنگ لاجورد در گور زنان است، درحالیکه تمام قبرهای مردها یا خالی است یا تنها دارایی آنها یک‌ کاسه سفالی بوده است. می توان چنین نتیجه گرفت که جامعه چهار هزار سال پیش تپه حصار زن سالاری و ثروت جامعه در دست زنان بوده است.

توضیحات تکمیلی

نویسنده

اریخ اشمیت

مترجم

کوروش روستایی

محل نشر

سمنان

ناشر

سازمان میراث فرهنگی کشور

تاریخ نشر

1391

تعداد صفحه

590

فیپا

اشمیت، اریخ، کاوش های تپه حصار دامغان، ترجمه کوروش روستایی، سمنان، سازمان میراث فرهنگی کشور، 1391، 590 صفحه.

شابک

9789644211775