سیری در سپهر جان مجموعه مقالاتی در باب زندگی معنوی است. وقتی فیلسوفان سکولار مخاطبان خود را به معنویت دعوت میکنند مرادشان از این راه و روش چیست؟ پاسخ 9 نویسنده مشهور جهان به این سؤال را در این مقالات ببینید. وجه همۀ آنها دعوت به فرارَوی به سوی عالم بالاست که چیزی جز فرارَوی به سوی عالم درون نیست.
سه مقاله از آلدوس هاکسلی، فیلسوف و روانشناس انگلیسی است. هاکسلی کسی است که برای آزمودن مشابهت تجربههای معنوی ناشی از عبادت و زهدورزی و تجربههای ناشی از مصرف مواد مخدر حاضر شد به آزمایشی در مصرف این مواد تن دهد. نتیجۀ آزمایش کور شدن هاکسلی بود ولی بیان مشابهتها و تفاوتها تجربه ای گرانقدر و باارزش است که باید در آثار او خواند. مقالات او در این کتاب عبارتند از: خودشناسی؛ سکوت؛ و بتپرستی.
دیگر عناوین مقالات این کتاب بدین شرح است: “در باب ایمان و عقل و ساحتهای متمایز آن، جان لاک”، “انفسی بودن حقیقت است، سُورن کِرگگور”، “ادله کرگگور بر ضد استدلال آفاقی در دین، رابرت مِری هیو آدامز”، “اهمیت دینی پسا تجددگرایی، هیوستون اسمیت”، “پیام ادیان: نقب زدن به عالم معنا، رابرت ام. می”، “پولس قدیس را جدّی بگیریم :گناه به منزله مقوله معرفتشناختی، مرالد وستفال”، “فقر، رِنِه گنون”، “حکمت خالده، فریتیوف شُووان”.
وجه مشترک همۀ مقالات در پیشگام بودن موضوع بحث آنها به زبان فارسی در دورۀ خود هستند. تا قبل از این ترجمه ها هیچ اثری به زبان فارسی در هر یک از این موضوعات وجود نداشت و باید همت و شناخت مترجم را ستود.