پزشک و روح

book-preview

 

از جنگ جهانی دوم به بعد، مکتب جدید روان‌درمانی، یعنی روان‌پزشکی وجودی، مورد توجه جهانیان واقع شده و بر افکار مردم تأثیر فراوان گذاشته است. بسیاری از صاحب‌نظران این رشته را بارآورترین پیشرفت در زمینۀ پزشکی از بعد فروید و آدلر می‌دانند. معنادرمانی یا تحلیل وجودی یکی از جنبش‌های اساسی در چارچوب درمانی جدید است.
بنیان‌گذار این رشتۀ علمی دکتر «ویکتور فرانکل» روان‌پزشک نامی است که مدت‌ها رئیس بخش اعصاب بیمارستان پلی‌کلینیک وین بود. او  استاد بیماری‌های اعصاب و روان دانشگاه وین نیز به شمار می‌آمد. دکتر فرانکل چهارده کتاب به رشتۀ تحریر درآورده است که همه به زبان‌های مختلف ترجمه شده‌اند. از میان این کتاب‌ها، کتاب پزشک و روح از این نظر که فلسفۀ تحلیل وجودی و معنادرمانی را آشکار می‌کند و سرشار از مباحث شیرین فلسفی است، دارای اهمیتی خاص است.
در این کتاب دکتر فرانکل تجربه‌ای را که به کشف معنادرمانی منجر شد توضیح می‌دهد. وی مدت‌ها در اردوگاه کار اجباری اسیر بود، که تنها وجود برهنه‌اش برای او باقی ماند و بس. پدر، مادر، برادر و همسرش یا در اردوگاه‌ها جان سپردند یا به کوره‌های آدم‌سوزی سپرده شدند. خواهرش تنها بازماندۀ این خانواده بود که از اردوگاه‌های کار اجباری جان سالم به در برد. او چگونه زندگی را قابل زیستن می‌دانست درحالی‌که همۀ اموالش را از دست داده بود. همۀ ارزش‌هایش زیر پا نهاده شده بود، از گرسنگی و سرما و بی‌رحمی رنج می‌برد و هر لحظه در انتظار مرگ بود؟ او به راستی چگونه زنده ماند؟ پیام چنین روانکاوی که شخصا با چنان شرایط خوفناکی رویاروی بوده است، شنیدن دارد.

در این کتاب با مسائل زیر آشنا می‌شوید:
ـ آیا زندگی، مرگ، رنج، کار، مسائل جنسی و عشق معنا دارد؟
ـ چگونه حس‌کردن معنا به تأمین سلامت روانی کمک می‌کند؟
ـ و نقش پزشک در انتقال این معنا چیست؟

برای خرید لینک را کلیک کنید.

توضیحات تکمیلی

نویسنده

ویکتور فرانکل

مترجم

فرخ سیف‌بهزاد

محل نشر

تهران

ناشر

درسا

تاریخ نشر

1397

تعداد صفحه

360

فیپا

فرانکل، ویکتور، پزشک و روح، ترجمۀ فرخ سیف‌بهزاد، تهران، درسا، 1397، 360 صفحه.

شابک

۹۷۸۶۰۰۳۳۶۰۴۹۵