علاوه بر فیلسوفانی چون افلاطون که دربارۀ عشق مفهومسازی کردهاند و سخنان مهمی گفتهاند، سایر متفکران و نیز دانشمندان هم در این باره بسیار گفتهاند و نظریهپردازی کردهاند. اما عشق پدیدهای نیست که فقط طالب اذهان مفهومساز و نظریهپرداز باشد؛ عشق ماجرایی است که آثارش در ملموسترین بخشهای حیات بشری آشکار است و با همۀ پنهانیاش از پیداترین چیزها برای آدمی است. به راستی، آیا میشود «انسانی»ی را یافت که زمانی درگیر این ماجرا نشده یا دستکم با این پدیده اندک آشنایی حاصل نکرده باشد؟
کتاب عشق: چند رویکرد به یک مفهوم دربارۀ عشق است؛ گذشته از اهمیت زیاد این مفهوم و موضوعیتداشتن خود آن، نسبت مفهوم عشق با مفهوم دوستی اقتضا میکرد تا پس از کتاب دوستی: چند رویکرد به یک مفهوم، کتابی هم دربارۀ عشق تدوین شود تا ضمن ایضاح مفهوم عشق برخی مباحث طرحشده در دوستی را هم روشنتر کند و به معنایی مکمل آن کتاب باشد.
مقالههای مندرج در کتاب پیش رو نوعاً مشابه مقالههای کتاب دوستی هستند و هر دو کتاب ساختاری کمابیش یکسان دارند، با این تفاوت که عشق مشتمل بر مقالهای از منظر جامعهشناسی هم هست؛ همچنین، نحوه تدوین مقالهها تغییر کرده و کتاب با مقالههای خوشخوانتر آغاز شده است.
مقالههای مندرج در کتاب حاضر را میتوان به تناسب ذوق و علاقه به هر ترتیبی خواند و حتی از خواندن برخی از آنها صرف نظر کرد. این مقالهها که مشخصات کتابشناختی مآخذشان جداجدا در جای خود آمده است، متناسب با هدفی که از انتخاب و تدوین آنها مد نظر بوده، نسبتاً تخصصیاند و خواندنشان قدری تأمل و حوصله میطلبد.
مالک حسینی دانش آموخته دانشگاه تهران و دانشگاه مونیخ است و غالب آثار کلاسیک لودویک ویتگنشتاین را ترجمه کرده است. او اکنون استاد فلسفه غرب در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات است و به صورت پاره وقت با دانشنامه جهان اسلام در بخش طرح و برنامه ریزی همکاری میکند.